Fotografie

Fotografie

Als kind van 9 begon ik in de jaren zestig met fotograferen, toen alles nog zwart-wit was. Je moest zelf alle keuzes op het toetstel bedenken en instellen. Was je klaar dan kon je het fotorolletje beslist niet aan het licht blootstellen. Daarna bracht je het naar de fotograaf om te laten ontwikkelen en afdrukken, al deden we op een gegeven moment het afdrukken van de foto’s zelf op onze zolder. 

Sinds een paar jaar deel ik op Instagram foto’s van cultuur en natuur, en allerlei leuke zaken rondom schrijven, lezen, boeken, die ik onderweg tegenkom of op mijn werk. Alle foto’s zijn door mij gemaakt.

In 2017 begon ik ook met Pinterest , ik wijfel nog over de de meerwaarde daarvan om foto’s te delen, al kun je er leuke plaatjes vinden.

In tegenstelling tot veel veel mensen op social media houd ik niet van selfies. Vroeger maakte je alleen van een groep mensen een foto met behulp van de “zelf-ontspanner,” knop. Dat klinkt gezond, hadden we maar een knop om onszelf te ontspannen. Het leverde overigens vaak hilarische foto’s op, waarop de fotograaf licht bewogen in beeld kwam, haastend naar de groep om zelf ook op de foto te komen.

Mijn foto’s hebben geen bewerking ondergaan, bovendien gebruik ik geen filters of speciale lenzen. Voor het fotograferen gebruik ik mijn Panasonic Lumix camera of de Samsung note 4, of Sony Xperia compact.

Op mijn bericht over deze vakantie kun je meer lezen over onze tijd in Kefalonia. Alle foto’s © cecilesboeken. Pinnen kan met link naar deze site of instagram of pinterest. Kopieren alleen met bronvermelding svp. Bedankt!

Over

Reacties gesloten.