Fotografie en sport

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2019-07-27-16.17.29-1-1-1-1024x576.jpg

De titel suggereert mogelijk dat ik aan sportfotgrafie doe, dat is niet het geval. Fotograferen en sporten zijn twee verschillende hobby’s. Al voer ik ze soms tegelijkertijd uit.  Het is heerlijk om dat wat je onderweg tegenkomt vast te kunnen leggen. Al is dat soms tot ergernis van je fiets of wandelpartner. 

Zwart wit fotografie

Als kind van 9 begon ik met fotograferen, toen was alles nog zwart-wit. Je moest zelf alle keuzes op het toetstel instellen. Was je klaar dan moest je het fotorolletje naar de fotograaf brengen voor het ontwikkelen en afdrukken. Dat afdrukken heb ik ook thuis gedaan op zolder met mijn broer.

Dat is echter al weer lang geleden. De laatste jaren maak ik makkelijker foto’s met mijn smartphone dan met mijn camera. Op Instagram deel ik enkele zelfgemaakte foto’s van cultuur en natuur. Over de meerwaarde van het delen van foto’s op Pinterest , twijfel ik nog. 

Geen selfies

In tegenstelling tot veel anderen op social media houd ik niet van selfies.  Vroeger kon je van een groep mensen een foto maken met jezelf erop door de “zelf-ontspanner,” knop. Het leverde vaak hilarische foto’s op, omdat de fotograaf moest rennen om er zelf op te komen. Was er maar een knop om onszelf te ontspannen.

Mijn foto’s hebben geen bewerking ondergaan, (muv verkleining voor de site) ik gebruik geen filters of speciale lenzen. Voor het fotograferen gebruik ik op vakantie de camera Panasonic Lumix of de Samsung note 4, of Galaxy S9. 

Fietsen en wandelen

Als kind fietste ik graag, de afstand naar school was soms redelijk ver. In die tijd werd je niet door je ouders met de auto naar school gebracht. Naast het fietsen deed ik niet echt aan sport. Over een van mijn tochten op het eiland van Dordrecht schreef ik een blog met foto’s. fietsen in Dordrecht.

Hardlopen

Hardlopen deed ik nooit, waarom zou je? Het voorjaar van 2019 ontdekte ik een boek over hardlopen via instagram: Morgen ga ik echt. De leuke afbeeldingen spraken me aan. Ik reserveerde het boek uit de bliotheek, lezen kan nooit kwaad toch? Het boek maakte me enthousiast en voorjaar 2019 op mijn 56e ging ik voor het eerst met een schema hardlopen. Sindsdien ben ik niet meer gestopt. Mijn blog over mijn eerste ervaringen is: (hardlopen waarom zou je dat doen?)

Een andere log van mij gaat over mindful run en over de voordelen van de neusademhaling t.o.v. het ademen door de mond, ook tijdens het hardlopen. Met je neus in de wind. Dat door de neus ademen blijft een uitdaging, maar het hardlopen gaat in ieder geval steeds beter. Inmiddels heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen, het onderdeel 3 km voor beginners van de Drechtstadloop. Op dit moment ben ik aan het oefenen voor de 5 km.

Update: Die 5 km heb ik inmiddels in Zeist gelopen op 1 maart, vlak voor de corona lockdown. In die tijd ben ik ook door een krant telefonisch geintervieuwd. Dat artikel staat in mijn laatste blog: sporten dankzij een boek.

Alle foto’s ┬ę cecilesboeken. Kopieren svp alleen met bronvermelding naar deze site. Bedankt!

Over

Reacties gesloten.