Wie ben ik

Welkom op cecilesboeken, de naam die ik tevens gebruik als branding op social media. Allereerst kun je hier achtergrond informatie vinden over de romans die ik zelf schreef (o.a.: “Tot zwijgen gebracht“).Op deze pagina heb ik ook een aantal tabellen gemaakt met boekenlijsten over thema’s zoals rouw na moord, het verlies van ouders op jonge leeftijd. Deze heftige gebeurtenissen heb ik zelf meegemaakt.

Met mijn boeken en ook met deze info hoop ik anderen tot steun te zijn. Boeken hielpen mij vaak in mijn rouwproces en gaven soms de (h)erkenning die mensen in directe gesprekken niet konden geven.

Boeken als vakgebied

Als fervent lezer koos ik begin jaren tachtig voor het boekenvak, dat wil zeggen voor bibliothecaris. Omdat de computer toen nog in opkomst was, heb ik pc opleidingen gevolgd om bij te blijven. Inmiddels werk ik in een van de grootste bibliotheken in Nederland. Behalve het opruimen, reserveren, bewerken en uitlenen van de boeken, ben je vooral met mensen bezig. Een bibliothecaris is van alle markten thuis en functioneert soms als pc ondersteuner, techneut, activiteitenbegeleider, onderwijzer, taalondersteuner, en sociaal werker. (leestip; willen we meer of minder bibliotheken?)

Alleen op de wereld

Als kind schreef ik al een enkel verhaal. Echter pas jaren later begon ik serieus mijn levensverhaal aan het toetsenbord/beeldscherm toe te vertrouwen. Hoewel ik als twintiger genoeg verdriet had meegemaakt om over naar huis te schrijven, was dat (ouderlijk) huis al verdwenen. Aangezien ik al jong mijn ouders verloor en ik op mijn 26e de ongewenste status van; ‘wees,’ had. Bijna al mijn leeftijdsgenoten hadden toen nog hun beide ouders. Dat maakte dat er weinig herkening was in mijn omgeving. Toen ik jaren later een aantal boeken ontdekte met gelijksoortige ervaringen hielp dat mij enorm! Zie de titels op de pagina met boeken over rouw en verlies .

Enigzins verbaasd las ik 2017 een oproep voor 50 + die geen ouders meer hebben. Dat leek me geen unieke situatie, dus ik reageerde met de opmerking dat ik als 30+ al geen ouders meer had. Het resultaat was een interview met Marieke van der Heijden welke gepubliceerd is in Max magazine nr 3 20-26 januari 2018. De grote pagina’s zijn te lezen in dit blogberichtWil je iets luchtigers lezen, dan is er de pagina met boeken over familie geschiedenissen 
 
Geschreven romans

Het verwerken van het verlies van mijn ouders is beschreven in mijn twee autobiografische romans. Mijn eerste roman verscheen in eigen beheer in 2014:’Het verdwenen thuis,” over mijn moeder, haar indische achtergrond en haar vroege dood. (zie ook pagina moeders en dochters)

Op de subpagina Fotografie deel ik enkele foto’s en staan de linken naar instagram en pinterest. Op deze site staat ook mijn instagramfeed.

Mijn 2e roman: Tot zwijgen gebracht verscheen november 2017 bij de Droomvallei uitgeverij. waar hij te bestellen is, evenals in boekhandels en bol.com voor 14,50 en verzendkosten. Het is een true crime (zie pagina Tot zwijgen gebracht,) en gaat over de gruwelijke dood van mijn vader.  Wil je op de site reageren of het boek gesigneerd bij mij bestellen? Reageer op de contactpagina

Over

Reacties gesloten.