Wie ben ik

Welkom op cecilesboeken, mijn branding op social media, zoals instagram en pinterest. Allereerst vind je hier achtergrond informatie over mijn roman (Tot zwijgen gebracht). Op deze site staan lijsten van boeken over identiteit en rouwverwerking, thema’s uit mijn eigen boeken. Daarnaast schrijf ik blogs over boeken, bibliotheken, cultuur en culturele uitjes. Ik fotografeer graag en mijn nieuwste hobby is hardlopen, goed voor de gezondheid en nog veel meer (hardlopen, waarom zou je dat doen?)

Je moet zeker veel lezen?

Als fanatiek lezer en bibliotheekbezoeker koos ik begin jaren tachtig voor het boekenvak, in mijn geval bibliothecaris. Toen ik studeerde was een van de meest gestelde vragen van andere studenten of ik veel moest lezen. We kregen wel veel algemene vorming, en moesten overal kennis van hebben.

Een bibliothecaris moet van alle markten thuis zijn, de meest uiteenlopende vragen beantwoorden, pc problemen oplossen, een luisterend oor zijn, activiteiten organiseren, onderwijzen, sociaal werker zijn. Vaak is er ook gewoon ouderwets sjouwwerk zoals karren en kisten met boeken opruimen en administratief afhandelen. Een bibliotheek heeft een belangrijke functie in een wijk, die mogen niet gesloten worden. (leestip: willen we meer of minder bibliotheken? Inmiddels werk ik in de vestigingen van een van de grootste bibliotheek van Nederland. (Rotterdam) en heb het erg naar mijn zin. 

Alleen op de wereld

Als kind schreef ik nog niet zo veel,alleen in mijn dagboek. Pas rond mijn 30 begon ik mijn levensverhaal aan het toetsenbord/beeldscherm toe te vertrouwen. Tijdens cursussen autobiografisch schrijven vonden de oudere medecursisten mij nogal jong. Had ik dan al wat meegemaakt? Helaas was er al genoeg drama om over (naar huis) te schrijven. Dat was echter het punt, de ouders (dus mijn thuis) waren er niet meer.

Op mijn 26e had ik de ongewenste status van; ‘wees,’ al bereikt. De meeste leeftijdsgenoten hadden toen nog hun beide ouders. Dat maakte dat ik weinig (h)erkening vond in mijn omgeving. Een boek over soortgelijke ervaringen kan je soms helpen. is dat boek er nog niet, dan schrijf je het gewoon zelf, zoals Hope Edelman deed. Zie boeken over rouw en verlies . Boeken over luchtigere thema’s, kijk op familie geschiedenissen

Enigzins verbaasd las ik 2017 een oproep voor 50 plussers zonder ouders. Dat leek me geen unieke situatie. Ik gaf een reactie dat ik als 30+ al geen ouders meer had. Het resulteerde in een leuk interview gedaan door Marieke van der Heijden. Zij gaf het de titel: alleen op de wereld, naar mijn favoriete boek. De titel klinkt dramatischer dan ik me ooit voelde, ik ben nogal een flinke doorzetter. Het gesprek stond in Max magazine nr 3 20-26 januari 2018. Na te lezen in dit blogbericht.
 
Waar gebeurde romans

In mijn twee autobiografische romans beschrijf ik het leven en sterven van mijn ouders. Het verdwenen thuis uit 2014 en gaat over mijn Hollands/Indische moeder, haar aankomst in Nederland, haar ziekte en overlijden en hoeveel moeite ik daarmee had. Zie moeders en dochters)

Mijn 2e roman: Tot zwijgen gebracht, is een true crime over de heftige dood van mijn vader en verscheen november 2017 bij Droomvallei uitgeverij. Behalve bij de uitgeverij is hij ook bij boekhandels, online winkels en bij mij te bestellen voor 14,50 en verzendkosten. Via mij krijg je hem gesigneerd en met boekenlegger contactpagina 

 

 

Over

Reacties gesloten.