Wie ben ik

Welkom op cecilesboeken, de naam van deze site en mijn branding op social media, of ceciles_fotos. Priester henri Nouwen zei ooit: “Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt en niet wat anderen over je zeggen.” Had ik dat maar eerder geweten. Op deze site staat info over mijn eigen boeken, boekenlijsten over rouw en blogs over luchtigere thema’s. 

Schrijven en boeken

Al werkend tussen de boeken, had ik nooit gedacht dat ik ze ooit zelf zou gaan schrijven. Toen ik op mijn 26e al wees bleek te zijn dacht ik: “Ooit ga ik er een boek over schrijven.” Het duurde nog bijna 20 jaar en in 2014 verscheen mijn 1e roman Het verdwenen thuis over mijn Hollands/Indische moeder, haar eerste tijd in Nederland na de oorlog, haar plotselinge ziekte vele jaren later en mijn worsteling met haar sterven. Voor anderen die ook jong hun ouders verliezen heb ik een pagina gemaakt met boeken over rouw

Lang heb ik nagedacht of ik wel over mijn vaders dood zou gaan schrijven. Het onterechte gevoel van schaamte om een nabestaande te zijn van een moord slachtoffer heb ik uiteindelijk overwonnen. Mijn 2e roman Tot zwijgen gebracht is een true crime over de heftige dood van mijn vader. Het verscheen 2017 bij Droomvallei uitgeverij en is nog verkrijgbaar. Hij is te bestellen bij boekhandels voor 14,50 of bij mij via de contactpagina 

Familie geschiedenis

Enkele voorouders van mijn moeders kant zijn geboren in Nederlands Indie. Op de pagina Indische stamboom lees je meer . Als kind ben je meestal nog niet zo geinteresseerd in je stamboom. Je neemt je jeugd en gezin voor lief en verwacht niet dat het ineens verdwijnt, zoals Wim Sonneveld zingt in het Dorp. Meer in;  Zeist en mijn vaders huis

Interviews met mij

Enigzins verbaasd las ik 2017 een oproep dat iemand 50 plussers zocht die geen ouders meer hadden. Ik reageerde met mijn verhaal en het resultaat was een leuk interview door Marieke van der Heijden. Zij gaf het de titel: alleen op de wereld, naar mijn eerste jeugdboek over het weesje Remi. Dit stond in Max magazine nr 3 20-26 januari 2018 zie: alleen op de wereld.

Je krijgt geen interview als je een heftig boek hebt geschreven zoals een true crime, tenzij je een BN-er bent. In een krant vroeg men of mensen het leuk vonden om over hun sport te vertellen. Ooit reageerde ik en zo kwam het dan ik in de corona tijd telefonisch werd geinterviewd over hardlopen. De link naar het artikel staat in mijn blog: sporten dankzij een boek

Een aantal van mijn hobby’s zijn fietsen en wandelen in de natuur, en van jongs af aan houd ik van fotograferen. In de corona periode ben ik mijn beginnend vogelaar schap ook in foto’s en verhalen gaan vastleggen. Vogelen in corona tijd