Tot zwijgen gebracht

Tot zwijgen gebracht: de zaak van mijn leven. 

Een paar jaar geleden besloot ik om te beginnen met het schrijven over mijn vaders akelige dood. Mijn moeder was al overleden, en omdat onze band erg hecht was, schreef ik eerst over haar (Het verdwenen thuis). Dat moest eerst goed verwerkt worden, al was dat niet het doel van mijn schrijven. Het trauma van mijn vaders dood had ik lange tijd weggedrukt.

Om alles weer te herinneren en boven te laten komen, deed ik een aanvraag om het officiële dossier in te zien. Dat was ruim 25 jaar na zijn dood. Na maanden wachten kreeg ik de kans om met mijn man zes uren te lezen in een kamertje in de rechtbank. Over deze moeilijke dag kun je lezen in het laatste deel van: ‘Tot zwijgen gebracht.’

Het 2e deel van het boek is een flashback, wat er gebeurde vanuit mijn blik als 26 jarige dochter; de shock, de bezoeken aan de politie, de berichten in de krant. Daarna begon het grote zwijgen, die versterkt werd door onze verhuizing naar de andere kant van het land.

Filmpje

Ik heb een klein filmpje gemaakt waarin ik kort iets vertel over het boek. November 2017 doorbrak ik mijn zwijgen en kwam mijn boek uit bij droomvallei uitgeverij. Mijn boekpresentatie hield ik in Bonfire (Augustinuskerk) in Dordrecht. Zie mijn verslag daarover in dit bericht

De tijd van schaamte en zwijgen is voorbij. Niet het slachtoffer of de nabestaanden hoeven zich te schamen, laat de dader dat doen! Met dit boek wil ik geen ‘verhaal halen’ of een ‘oude rekening vereffenen.’ Het doel is om mijzelf en anderen, het spreekrecht terug te geven. Een recht dat slachtoffers en nabestaanden nog niet hadden in de jaren tachtig. Een recht waar ik nooit eerder gebruik van kon maken. Zie ook bericht over mijn spreekrecht  

Bestellen

De roman: Tot zwijgen gebracht is te bestellen bij de Droomvallei uitgeverij, of in de (online) boekhandel. Bij mij kun je het ook bestellen, gesigneerd en inclusief boekenlegger. Neem contact op via de contactpagina, of via social media. Zie je mij ‘in real life’, dan krijg je het boek ook nog in een leuk tasje. 

Recensies van Tot zwijgen gebracht

Veel gehoorde reactie van lezers op mijn boek: “Ik heb het in een ruk uitgelezen”. Wil je dat liever zelf beoordelen? Lees een aantal hoofdstukken en klik op de link.  Eerste hoofdstukken

De vier Hebban recensies zijn hier te vinden. Recent is die van Boekenmiek die op 12 april 2019 een recensie schreef, na te lezen op deze pagina

“Een absolute pageturner die je in een adem uitleest…Cecile ontmoet je als lezer bijna face tot face in dit waargebeurde verhaal.. Je beleeft haar tragische jeugdverhaal met haar mee, vreest het ergste verbleekt van schrik. je verbaast je en voelt verontwaardiging. Het kader is breder dan alleen persoonlijk, het is een aanklacht tegen de omgang met nabestaanden van een moord. geen al te politiek boek, maar voor een eerlijk persoonlijk document, dat door de prachtige spanningsboog leest als een trein…”
…Rens Verhard in eo Visie rubriek: gehoord, gezien, gelezen.

“Het leest heerlijk weg en zit goed in elkaar. Het levert de nodige kippenvel momenten op. Cecile heeft een mooi verwerkingsproces op papier weten te zetten wat de lezer in het hart weet te raken.” Zinnen uit een recensie van op conniesboekkies  Overige recensies en berichten in de media over het boek op pagina media of op mijn blogbericht hierover

31 mei 2018

Annette Overvoorde kwam ik tegen op een andere boekpresentatie, en aangezien ze boeken recenseert, kreeg ze van mij een recensie exemplaar. Het heeft even geduurd, maar hier is haar recensie die ze uitgebreid heeft gedeeld in hebban, op haar website Birdy’s boeken, op facebook en diverse andere pagina’s.

Tot zwijgen gebracht is een mooi verhaal op waarheid berust. En met gevoel geschreven.

Televisiegids Visie van de eo 17/23 maart 2018

“Een  absolute pageturner die je in een adem uitleest…Cecile ontmoet je als lezer bijna face tot face in dit waargebeurde verhaal.. Je beleeft haar tragische jeugdverhaal met haar mee, vreest het ergste verbleekt van schrik. je verbaast je en voelt verontwaardiging. Het kader is breder dan alleen persoonlijk, het is een aankldacht tegen de omgang met nabestaanden van een moord. geen al te politiek boek, maar voor een eerlijk persoonlijk document, dar door de prachtige spanningsboog leest als een trein…”

Conniesboekkkies

Februari 2018

“Het leest heerlijk weg en zit goed in elkaar. Het levert de nodige kippenvel momenten op. Cecile heeft een mooi verwerkingsproces op papier weten te zetten wat de lezer in het hart weet te raken.” Zinnen uit een recensie van op conniesboekkies 

 

Schrijf je wijs

18 januari 2018

Only By me

Een grote boekenblog is die van Only by me. Zij koppelen de recensie aan een winactie en deze kwam donderdag 21 december 2017 online.

Ik vind het ontzettend stoer van Cecile dat ze dit verhaal zo op papier heeft kunnen zetten. Het is een intens boek geworden dat veel lezers een gevoel van herkenning zal geven. Wat dat betreft is dit echt een aanrader en ik vind het dan ook erg fijn dat we hier een winactie van konden maken

“Het boekje las ik in één adem uit en was geschokt over de manier waarop de man was vermoord en hoe de moordenaar over zijn daad vertelde in het dossier. Ik was het er ook totaal niet mee eens hoe hij berecht was, maar ja ik ben geen rechtbank.”

Overige recensies op mijn blogbericht hierover

Goed doel

Voor elke 2 verkochte boeken geef ik een euro aan I-care pads. Het is afwasbaar maandverband voor meisjes in Kenia, omdat gewoon verband onbetaalbaar is. De meisjes hoeven zich niet te schamen voor hun vrouw zijn! Veel meisjes missen nu maandelijks lesdagen omdat ze geen goed verband hebben, wat gevolgen heeft voor hun toekomst. Lees hier meer over het project  opgericht door Chantal Heutink, die daarover schreef in haar boek: Op hoge hakken in Afrika.

Over

Reacties gesloten.