Ken je mij?


Ken je mij? Wie ken je dan?
Weet jij mij beter dan ik?


Huub Oosterhuis (gezongen door Trijntje Oosterhuis)

Dit lied was afgelopen weken vaak te horen en te zien op tv. Ik kende het lied nog niet en nu zingt het rond in mijn hoofd. Deze kerstperiode werd ik wel eerder geconfronteerd met dingen die te maken hadden met mijn voornemens voor het komende jaar.

Ik worstelde dit najaar met vragen als: heb ik wat te vertellen? Zit er iemand te wachten op mijn online berichten of boeken? Wat voegt het allemaal toe? Moet ik nog wel blijven schrijven? Het lukte me niet om tijd te vinden om te schrijven, zelfs boeken lezen ging moeizaam.

Ik dacht er over na om helemaal te stoppen met alle social media. Om minder op mijn mobiel te kijken, had ik Wordfeud al van mijn smartphone gegooid. Facebook was ooit een plek waardoor ik contact kreeg met mensen die ik zelden spreek of die ver weg wonen. Als ik nu erop kijk maakt het me soms neerslachtig.

Soms vraag ik me af, weten mensen niet te veel over mij door mijn boeken en online berichten?Aan de andere kant hoorde ik, je bent toch schrijver, dan moet je online te vinden zijn.

De publiciteit rond mijn laatste boek en de verkoop lag nogal stil. Misschien komt dat omdat ik het moeilijk vind om er reclame voor te maken. Het boek is een pageturner volgens de lezers, maar het thema is gecompliceerd, al komt het helaas steeds vaker voor.

Toen kwam in september het blad van de christelijke schrijverclub waar ik al jaren lid van ben. Er stond een stukje in over mijn boek, en in het interview met Els vd Vlist nomineerde ze mij voor het volgende; ‘in gesprek met.’ Ze was geboeid door thema’s als spreken en zwijgen in mijn boeken. Enthousiast begon ik te schrijven en hier volgt het volledige stuk wat vlak voor Kerst verscheen.

Hierin deel ik dat er een last van me af is gevallen sinds mijn boek: Tot zwijgen gebracht, is uitgekomen. Ik hoef niet meer te zwijgen. Mijn wens was dat anderen erdoor geraakt zouden worden, dat krijg ik ook terug van lezers. Maar hoe nu verder? Wat zal het 3e boek gaan worden, en komt die er ooit?

Laat je kennen

Mijn kinderen geven mij op hoogtijdagen als moederdag, verjaardag, kerst graag een notitieblokje of pennen. Daar kun je altijd mee scoren bij een schrijfster. ‘Laat je kennen,’ stond er op het notitieboekje en theezakje wat ik kreeg. Het leek of ik van boven opnieuw een hint kreeg. Zoals laatst in oktober een heel weekend lang aanwijzingen kwamen om verder te gaan met mijn 3e boek. Ik mag dus gekend worden, ik heb wat te zeggen.

In het interview verklap ik dat mijn volgende thema zal gaan over zelfvertrouwen, een onderwerp waar ik erg lang mee geworsteld heb. Ik heb er veel over te zeggen (of te zwijgen). Mogelijk zal ik ook anderen interviewen hierover.

In ieder geval zijn jullie nog niet van mij af in 2019. Nu is het alleen nog zaak om naast de dagen dat ik verkeer tussen andermans boeken, ook tijd te vinden om aan mijn eigen boek te werken.

Please follow and like us:
error

Over

You may also like...

Reacties gesloten.