Glenn Kaiser Band

Gospel is eigenlijk geen apart muziekgenre, maar popmuziek gemaakt door christenen, waarvan de radio al tientallen jaren geleden heeft besloten die te boycotten. Het zou niet commercieel genoeg zijn. De Glenn kaiser Band die ik gisteravond zag optreden, zou goed gepast hebben op Big Rivers. Ze zijn niet eens een cover band maar speelden eigen nummers van zeer goede kwaliteit.

Bonfire

Zoals er een poptempel bestaat voor popmuziek; paradiso, ooit een oude kerk. Zo is er nu ook nieuwe ‘poptempel,’ voor gospelmuziek ook een voormalige kerk, Bonfire in Dordrecht. Wat is dat toch met die oude kerken? Laten we hopen dat het vanwege de goede akoestiek is en niet alleen door de leegloop van de kerken. Veel mensen komen in de beschouwing van dit genre niet verder dan Elly en Rikkert. Overigens geweldige leuke sympathieke mensen die prachtige luisterliedjes maken. Maar gospel loopt van koormuziek tot aan hard rock zoals de Resurrection band.  Mijn man ging pas na zijn ommekeer van hard rock muziek houden zoals in de jaren 80 en 90 van Petra, Altar Boys en Striper. Bij sommige mensen is het andersom. Die vinden dat je als christen niet meer naar die muziek mag luisteren, maar dat is zoooooo jaren vijftig.

Flevofestival

In 1984/6 gingen wij naar het Youth for Christ flevofestival wat toen gehouden werd in de flevopolder, eerder Kamperland genoemd toen het in Zeeland was. In de polder trad de Resurrection band, ook Rez band genoemd op. Die hadden die ruimte ook wel nodig qua volume.De band bestaat uit een echtpaar Glenn en Wendy Kaiser en hun bandleden die zijn voortgekomen uit een commune van de Jesus People Usa in Chicago.  Glenn en Wendy spraken een middag in een overvolle tent over het werk wat ze deden onder de daklozen en dat ze eigenlijk het meeste geld verdienden aan t-shirts.  Dat herinner ik mij nog van 33 jaar geleden, en dat hun muziek geweldig was en dat ze sympathieke mensen waren. Btw sympathiek was Glenn anno 2017 nog steeds en het werk voor daklozen doen ze ook nog in Chicago.

Zitten bij het concert

Voor het concert in Bonfire begon sprak een van de organisatorien dat hij toch nog even Glenn Kaiser moest googlen, zo onbekend was hij voor hem (andere generatie). Hij ontdekte dat het nogal lang geleden was, en gezien de mogelijke leeftijd van het publiek misschien wel een goed idee was dat er stoelen geplaatst zouden worden. Wij als vijftigers waren daar wel blij mee, lang staan bij een concert vond ik bij Big Rivers vermoeiend, Er waren vooral mannen, uit het hele land naar Bonfire gekomen; grijs en kaal. Zoveel jaar later treed Glenn Kaiser (64) nog steeds op en zijn band heet de Glenn Kaiser band. Inderdaad er lagen T-shirts, en cd’s en een plectrum met de naam van de band. Ook het beeld van Petrus wat naast de tafel met shirts stond was bekleed met een t – shirt.

Detoxen

De heren droegen hun lange grijze haren die door de lampen werd opgelicht in een mooie lange staart. Ze speelden nog net zo vlot als 33 jaar geleden. Ook de stem van Glenn klonk goed. Ze gingen meteen los. Muziek hier laten horen komt later, kijk alvast op mijn instagram. We kwamen voor het concert een oude bekende tegen die ooit de REZ band als Detox had gebruikt, om af te kicken van invloeden van metal bands als Iron Maiden, Black Sabbath enz. die zichzelf liever duivels dan christelijk noemen. Door de tekst en muziek van de Resurrection band raakte hij die invloeden kwijt.

Gisteren kon ik zeker niet altijd de tekst verstaan gezien de stevigheid van de muziek, maar zijn persoonlijke verhalen tussen de muziek door maakte veel goed. Enkele oude nummers werden gespeeld voor de fans, toen kon ik mijn hart weer ophalen. Soms mistte ik wel de rock chick stem van zijn vrouw Wendy, die zo mooi bij de band pastte. Als je meer van de rez band wilt weten kijk op youtube voor oude opnames en voor meer concerten op del ink van Bonfire

 

 

 

 

Please follow and like us:

Over

You may also like...