Boeken over rouw

Bij rouw en verlies denken we vaak aan een overlijden, al zijn er andere vormen van verlies. De manier waarop dat verwerkt wordt is persoonlijk, iedereen beleeft dat op zijn eigen manier. Er zijn allerlei boeken geschreven over deze thema’s.

Mijn eigen ‘rauwe’ ervaring betreft het overlijden van mijn ouders die stierven toen ik redelijk jong was (23 en 26 jr). Bovendien stierf mijn vader door toedoen van een ander (moord). Dat is erg traumatisch om mee te maken.

Wil je meer weten over mijn eigen proces, zie boek tot zwijgen gebracht  over de dood van mijn vader. Mijn eerste roman Het verdwenen thuis gaat over het leven, onze relatie en de dood van mijn (Indische) moeder en is niet meer verkrijgbaar.

Ga je door momenten van rouw, schroom niet en zoek hulp. Er zijn genoeg rouwdeskundigen, vaak opgeleide ervaringsdeskundigen. Geef de moed niet op, zoek naar luisterende oren bij maatschappelijk werk, ervaringsdeskundigen of bij een pastoraal team in een kerk.

Boekenlijsten

Dit is de hoofdpagina over dit thema, ik heb subpagina’s gemaakt met lijsten van boeken over rouw en verlies zoals; Rouw na een moord   en over het  Verlies van je ouder(s)

Over

Reacties gesloten.