Boeken over rouw en verlies

Bij rouw en verlies denken we vaak aan het overlijden van iemand, al zijn er ook veel anderen vormen van verlies. De manier waarop je het verwerkt is persoonlijk, iedereen beleeft dat op zijn eigen manier. Er zijn veel boeken geschreven over deze thema’s. Mijn eigen ‘rouwe’ ervaring betreft het overlijden van mijn ouders. Zij stierven toen ik redelijk jong was (23 en 26 jr). Bovendien stierf mijn vader door toedoen van een ander (moord). Dat is heel traumatisch om mee te maken. Wil je meer weten over mijn eigen proces, zie boek tot zwijgen gebracht  over de dood van mijn vader of Het verdwenen thuis over de dood van mijn moeder.

Ga je zelf door momenten van verlies of rouw, schroom niet en zoek hulp. Er zijn genoeg rouwdeskundigen, vaak opgeleide ervaringsdeskundigen. Geef de moed niet op, zoek bij maatschappelijk werk of zoek in in een kerk naar luisterende oren.

Boekenlijsten

Dit is de hoofdpagina over dit thema, ik heb subpagina’s gemaakt met lijsten van boeken over rouw en verlies zoals; Rouw na een moord  en  Verlies van je ouder(s) en Lijden en zingeving

Over

Reacties gesloten.